Højere Forberedelseseksamen (HF) er en god mulighed for dig, der ønsker at gennemføre en ungdomsuddannelse på to år. På Frederikshavn Gymnasium og HF har vi i øjeblikket 2 HF-klasser på hver årgang, samt vores særlige HF-Søfart uddannelse. På HF-Søfart løber HF-uddannelsen over tre år, fordi den suppleres med martitime uddannelsesforløb på Martec, samt en sejltur med skoleskibet.

Du skal opfylde nogle krav for at blive optaget til HF. Disse krav findes i undervisningsministeriets uddannelsesbekendtgørelse.

Du kan søge optagelse i HF efter med en 10. klasses eksamen eller direkte efter 9. klasse.

Som HF elev skal du på 2. år vælge mellem et antal forskellige fagpakker. Dermed får du mulighed for at tone din HF-eksamen i retning af dine interesser og fremtidsplaner. I løbet af første år på HF vil du få grundig information om de fagpakker, som du kan vælge imellem.

Læs mere på disse sider, samt i vores HF-brochure (hvor du også kan se vores udbud af fagpakker).

Har du planer om en lang videregående uddannelse på f.eks. universitetet? Så har du mulighed for at kombinere din HF uddannelse hos os med en overbygning på Aalborg City Gymnasium. Læs mere her.

1.hf
Inden 1.hf påbegyndes, skal du tilkendegive, hvilket praktisk/musisk fag du ønsker. Du skal i prioriteret rækkefølge tilkendegive, om du foretrækker billedkunst C, musik C, idræt C eller mediefag C.
I hf har fu undervisning i en række obligatoriske fag, f.eks. dansk, engelsk, matematik, samt den naturvidenskabelige faggruppe og kultur- og samfundsfaggruppen.

2.hf
I 2. hf skal du vælge en fagpakke, som toner din HF eksamen i retning af dine interesser og dine fremtidsplaner. 
Du har også mulighed for at vælge en udvidet fagpakke, hvis du ønsker flere fag på højere niveauer. 

Det aktuelle udbud af fagpakker kan du læse om her.