I samarbejde med Martec, som er maskinmesterskolen i Frederikshavn, udbyder vi Maritim Student. Uddannelsen kan læses som både HF (3-årig) og STX (4-årig).

Indledningsvis er det vigtigt at understrege, at en Maritim Student HF er lige så adgangsgivende som en almindelig HF, og en Maritim Student STX er lige så adgangsgivende som en almindelig STX.

Maritim Student varer et år længere end den almindelige HF/STX, fordi du samtidig får en maritim uddannelse - herunder et togt med Skoleskibet DANMARK. Den maritime uddannelse, som foregår på Martec, er den samme, hvad enten du vælger en Maritim HF eller en Maritim STX.

Indkvarteringen på skolehjemmet, muligheden for job eller sport på skoleskemaet og deltagelse i alle de spændende aktiviteter på skolehjemmet er også de samme uanset, om du vælger HF eller STX. Vores elever behandles ens.

Der er dog forskel på den gymnasiale del på HF og STX. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilken uddannelse du har kig på efter gymnasiet eller hvilke muligheder, du ønsker at holde åbne.

Der er et års forskel mellem HF og STX, og det hænger bl.a. sammen med, at der på STX er flere fag på A-niveau, og uddannelsen giver derfor adgang til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser (universitetet). Civilingeniør og læge er f.eks. på universitetsniveau. HF giver også adgang til de korte videregående uddannelser, men er primært rettet mod de mellemlange videregående uddannelser (erhvervsakademi og professionsbachelor). Maskinmester og skibsfører er f.eks. på professionsbachelorniveau.

VIGTIGT!

På HF kan du vælge en udvidet fagpakke på 3. år. Den erstatter din maritime valglinje på MARTEC og giver dig to ekstra fag: matematik A og kemi B. Med disse to fag giver din HF dig adgang til de lange videregående uddannelser på universitetsniveau. Vi kan ikke nævne alle uddannelserne her, men det kunne f.eks. være medicin, psykologi, arkitekt, biologi, statskundskab og selvfølgelig også professionsbachelor i skibsteknik og marin konstruktion (skibsingeniør), som du kan læse på MARTEC.

Som med flere andre fag kræver det, at et vist antal vælger den udvidede fagpakke for at kunne oprette denne.  

Tjek selv dine muligheder på https://www.ug.dk/adgangskortet/, hvor du skal vælge HF + HF med overbygning og markere matematik A, fysik B og kemi B.

Tjek vores video, hvor du bliver klogere på alt det fede ved at være Maritim Student i Frederikshavn

Bliv klogere på, hvor du kan stille spørgsmål

Se mere her

Maritim Studen er skabt gennem godt samarbejde mellem forskellige institutioner. Tjek også disse sider:
 

maritimstudent
13
33121
1
4000
5
1