Sportsakademiet - sport og uddannelse
Sport og uddannelse på STX
Er du seriøs med din sport, og ønsker du at blive bedre, har du mulighed for at morgentræne i og udenfor skoletiden. Morgentræningen foregår med både dine klassekammerater og elever fra de andre ungdomsuddannelser.
Læs mere i vores flyer eller læs mere nederst på denne side
Muligheder på HF
Hvis du hellere vil på HF, bør du tjekke mulighederne for sport på Maritim Student, hvor du to gange om ugen har mulighed for enten sport eller arbejde i skoletiden.
Vil du vide mere, kan du søge oplysninger og lade dig inspirere i menuen til højre, hvor du bl.a. kan læse en række gode grunde til at søge ind på Sportsakademiet.
Har du spørgsmål, så kontakt uddannelsesleder Jan Bjeldbak på telefon 98 42 44 33 eller mail jb@slet-dette.frhavn-gym.dk
Du kan også læse skolens pjece om studieretninger og fagpakker
Sportsakademiet
Tjek vores fede video om Sportsakademiet i Frederikshavn.
Hvorfor blive elev på Sportsakademiet i Frederikshavn
Særlig klasse med idrætsudøvere: Du får mulighed for at komme i klasse med andre idrætselever, som også går op i deres idræt – nogle på højt plan. Derfor vil dine klassekammerater have forståelse for dig og dine prioriteter, når du fx vælger træning over byturen. Du vil møde et klassesammenhold med opbakning til og interesse for din idræt.
Morgentræning i skemaet: Du får fast morgentræning i dit skoleskema, hvor du efter aftale kan træne i din klub, på egen hånd, med de andre elever på Sportsakademiet eller du kan bruge gymnasiets faciliteter.
Skolehjem: Flytter du til byen, har du mulighed for at bo på et skolehjem, hvor der er styr på kost, tøjvask, lektier mv. Som på en efterskole foregår der en række aktiviteter om eftermiddagen og aftenen, og her bor andre unge fra Frederikshavn Gymnasium. På skolehjemmet er alkohol ikke tilladt.
Lektiehjælp: Har du været fraværende i nogle timer på grund af f.eks. træningslejre og stævner, har du mulighed for at få hjælp til nogle af de lektier, du ikke fik lavet eller ikke helt forstod. Vi har lektiecafé hver uge i både naturvidenskabelige og humanistiske fag.
Fleksibilitet: Du vil møde fleksibilitet fra skolen og dine lærere i forhold til den daglige undervisning, lektier og afleveringer, hvis du laver aftaler om dine behov. Du har også mulighed for at flytte større projekter og muligvis eksamener, hvis du tager kontakt til skolens administration.
Samarbejde med hjem og klub: Du kommer i trygge hænder hos en sportslig koordinator, der i samarbejde med Frederikshavn Gymnasium og i dialog med dit hjem og din klub vil forsøge at hjælpe dig bedst muligt.
Gode faciliteter: Du kommer på et gymnasium med byens bedste idrætsfaciliteter, blandt andet eget styrketræningsrum og udendørs crossfit, som du kan bruge både i og uden for undervisningen.
Testcenter: Som en af de få uddannelsesinstitutioner i Nordjylland har du på Frederikshavn Gymnasium mulighed for at få udført de sportslige tests, der hjælper dig videre til det næste niveau.
Stærkt og alsidigt idrætsmiljø: Du kommer ind i kommunens bedste idrætsmiljø, hvor mange forskellige idrætsgrene er repræsenteret – der er også plads til din.
Vejledning: Du får kostvejledning og mentaltræning, ligesom du har mulighed for ekstra vejledning og støtte hos din studievejleder og en uddannelsesleder, som følger dig tæt i din studietid. Du bliver bedre til at tackle de udfordringer, der kan være ved at gå op i både idræt og uddannelse og skulle jonglere med mange bolde. Du får mulighed for at høre foredrag med unge atleter, der selv har prøvet udfordringerne på egen krop.
Motiveret medspiller: Du kommer på et gymnasium, der er motiveret for at hjælpe dig med at opnå de bedste resultater i uddannelse og sport. På linje med den sportslige koordinator er vores udpegede idrætslærere klar med solid sparring og gode råd.
Optagelse på Sportsakademiet
Sport og uddannelse på STX
Er du seriøs med din sport, og ønsker du at blive bedre, har du mulighed for at morgentræne i og udenfor skoletiden. Morgentræningen foregår med både dine klassekammerater og elever fra de andre ungdomsuddannelser.
Ansøgning om optagelse på gymnasiet foregår på optagelse.dk, mens ansøgning om optagelse på Sportsakademiet hjemmeside.
Du kan så begynde på Sportsakademiet samtidig med, at du begynder på gymnasiet. Som alle andre skal du de første tre måneder gå i en grundforløbsklasse, og herefter kan du fortsætte på Sportsakademiet, hvis du vælger studieretningen med Engelsk A - Samfundsfag A, Matematik A - Samfundsfag A eller Musik A - Engelsk A. Det er disse studieretninger, der er knyttet til sportsakademiet.
Har du spørgsmål, så kontakt uddannelsesleder Jan Bjeldbak på telefon 98 42 44 33 eller mail jb@slet-dette.frhavn-gym.dk. Du kan også ringe til gymnasiets kontor på 98 42 44 33 og spørge efter Lise Jørgensen.
Studieretningen
Studieretningerne på Sportsakademiet er: Engelsk A - Samfundsfag A eller Matematik A - Samfundsfag A
Her kan du læse om studieretningerne.
Obligatoriske fag
Der er en række obligatoriske fag, som alle gymnasieelever skal have på et vist niveau. Fagene sikrer, at stx-uddannelsen er alment dannende og lever op til ministeriets krav til fag og niveauer. Derudover skal du vælge et 2. fremmedsprog og et kunstnerisk fag. De obligatoriske fag er:
A-niveau: Engelsk eller matematik, samfundsfag, dansk, historie, evt. fransk eller spansk*
Musik, engelsk, dansk, historie, evt. fransk eller spansk*
B-niveau: Engelsk eller matematik, et af de naturvidenskabelige fag, evt. tysk*
C-niveau: Fysik, idræt, oldtidskundskab, religion, et af fagene billedkunst/mediefag/musik, to af fagene biologi/kemi/naturgeografi
* du kan vælge fransk, spansk eller tysk som 2. fremmedsprog
Valgfag
I 2.g og 3.g kan du vælge imellem en række valgfag. Du vil få uddybende og personlig vejledning om fagene og dine muligheder i løbet af dit første år, hvor vi blandt andet afholder valgfagsorientering. Du behøver altså ikke tage stilling til dine valgfag, inden du vælger studieretning. Valgfagene for denne studieretning ser sådan ud:
A-niveau: Der er flere muligheder for femte A-niveau. Tag en snak med din studievejleder.
B-niveau: Idræt, et af fagene biologi/fysik/kemi/naturgeografi, religion
C-niveau: Et af fagene erhvervsøkonomi, filosofi, innovation, psykologi*
* eller en opgradering af et af dine C-niveaufag
Lidt om...
Lidt om samfundsfag
I samfundsfag A beskæftiger vi os med det, der foregår i Danmark og i verden lige nu. På A-niveau er den internationale dimension stærk, hvilket bl.a. indebærer, at internationale aktører som FN og spørgsmål om konflikt, sikkerhed og udvikling er i fokus. Hvordan skal Danmark f.eks. forholde sig til Ruslands ageren i Østeuropa?
Eleverne arbejder også med forholdet mellem mennesker, og hvilken indvirkning f.eks. sociale medier har for dig som ung. Der arbejdes med, hvordan vores samfund er bygget op, og hvordan det kan ændres via Folketinget, politiske partier eller EU! Samfundsfag giver dig viden om, hvordan der skabes jobs og diskuterer, hvordan vi skal fordele penge og værdier i vores samfund.
Lidt om engelsk
I engelsk A arbejder eleverne systematisk og kreativt med nye medier, læser traditionel skøn-og faglitteratur, arbejder med sproget som mundtligt og skriftligt udtryksmiddel og studerer kulturelle og samfundsmæssige forhold i de engelsktalende dele af verden Eleverne tilegner sig ny viden og træner deres kommunikative færdigheder ved at gengive og forklare denne viden med egne ord. Eleverne lærer også at bearbejde og anvende deres engelskfaglige viden i relevante faglige sammenhænge, således at de selvstændigt kan tage stilling til faglige emner og problematikker. Engelsk A danner basis for både individuel fordybelse, samarbejde i grupper og diskussioner eller præsentationer i større forsamlinger.
Lidt om matematik
I faget matematik kommer du til at arbejde med at bruge formler og metoder til at beskrive sammenhænge og opstille matematiske modeller. På A-niveau kommer du desuden til at arbejde mere med matematisk bevisførelse, hvor du lærer, hvorfor matematikken er sat sammen, som den er. Matematik spiller naturligt sammen med bl.a. samfundsfag men har også sin egen identitet karakteriseret ved abstraktion, matematisk logisk sprogbrug og ræsonnementer. Der fokuseres på rent matematiske færdigheder og deres anvendelse til at belyse virkeligheden gennem opstilling, behandling og vurdering af matematiske modeller. It-værktøjer anvendes desuden i flere sammenhænge til databehandling og problemløsning. I matematik A fokuseres der både på teori og anvendelse. Du får en dybdegående forståelse for de matematiske redskaber, du anvender i de andre fag.
Efter gymnasiet
Studieretningen med samfundsfag A/engelsk A er for dig, der er orienteret mod det internationale og gerne vil uddanne dig inden for f.eks. kommunikation, medier, jura, administration, økonomi og markedsføring. Dette er jobs, hvor det er væsentligt at have et solidt indblik i, hvordan vores samfund fungerer og at kunne kommunikere med andre mennesker på fremmedsprog.
Studieretningen med matematik A/samfundsfag A åbner døre til helt andre uddannelser såsom geografi, forsikringsmatematik, datalogi eller softwareudvikling. Suppleres de obligatoriske fag med fysik B eller kemi B, er der endnu flere muligheder for videre studier inden for det naturvidenskabelige område.
På Uddannelsesguidens Adgangskort kan du se, hvilke videregående uddannelser studieretningerne giver dig direkte adgang til på baggrund af dine fag og niveauer. Udfyld skemaet, så du kan danne dig et overblik – klik her
Læg mærke til, at der er forskel afhængig af, om du vælger tysk B eller f.eks. spansk A. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte vores vejledning eller administration, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til at finde ud af, om studieretningen giver dig adgang til drømmestudiet.
Kontakt
Uddannelsesleder Jan Bjeldbak.
Tlf.: 98 42 44 33
jb@frhavn-gym.dk
Brug for mere hjælp?
Her kan du se, hvilke muligheder du har for at stille spørgsmål og få yderligere info
Kontakt info
- RING til skolens kontor (tlf.: 98 42 44 33). Vores omstilling kan bringe dig i forbindelse med en uddannelsesleder, en studievejleder, en lærer eller elevrådet.
- SKRIV til en uddannelsesleder: Jan Bjeldbak vedr. Maritim Student & Sportsakademiet
- DELTAG i vores fysiske eller virtuelle Åbent Hus hvert år i januar måned - her kan du møde både vejledere, lærere og elever.
- FØLG skolen på de sociale medier (Frederikshavn Gymnasium på Facebook eller #Frederikshavngymnasium på Instagram
Du kan også altid skrive til kontakt@frhavn-gym.dk, så sørger vi for, at dit spørgsmål sendes til rette vedkommende.