En unik uddannelse

Vi er glade for og stolte over at kunne udbyde Maritim Student STX. Det er kun i Frederikshavn, at du har mulighed for at kombinere en STX-uddannelse med en maritim overbygning inkl. et togt med Skoleskibet DANMARK.

En Maritim Student STX er lige så adgangsgivende som en almindelig STX. Det er fag og niveauer, der er afgørende for, hvilke videregående uddannelser du kan søge ind på, når du har afsluttet din ungdomsuddannelse.

Maritim Student STX varer et år længere end den almindelige STX, fordi du samtidig får en maritim uddannelse - herunder et togt med Skoleskibet DANMARK. Den maritime uddannelse foregår på Martec, hvor også skolehjemmet er placeret.

Mens den maritime del er den samme som på Maritim Student HF, er der forskel på den gymnasiale del på HF og STX, og det hænger bl.a. sammen med, at der på STX er flere fag på A-niveau, og uddannelsen giver derfor adgang til både korte, mellemlange og lange videregående uddannelser (universitetet). Civilingeniør og læge er f.eks. på universitetsniveau, mens maskinmester og skibsfører er eksempler på mellemlange videregående uddannelser. 

Du kan også læse om Maritim Student STX i vores pjecer, men du kan også læse om fag og niveauer her.

Fag på STX

Som maritim student følger du stx-studieretningen Matematik A - Samfundsfag A. Det er en af vores mest populære studieretninger og vi har valgt den, fordi matematik A åbner utroligt mange døre i det videregående uddannelsessystem.

Du kan hente en oversigt over fagene på de forskellige år her.
Du kan også besøge stx-siderne.